top of page

Hva skal du spise på tur?
Pakk sekken med inspirasjon fra den nye boka, Mat på tur.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Pinnebrød med sjokolade

Oppdatert: 17. feb.

Her kan du bruke din favorittsjokolade! Mørk sjokolade, Non Stop, Daim eller melkesjokolade er mine favoritter.

Denne oppskriften kan også lages på primus. Ta en håndfull deig og bland inn sjokoladebiter, form deigen som et lite pannebrød og stek den på begge sider i en stekepanne over primusen.


Denne oppskriften er en av 50 du finner i boken min, Mat på tur.

 

Tidsbruk: 10 minutter hjemme, 10 minutter på tur

Porsjoner: 2-3

 

Utstyrsliste:

  • Pinnebrøddeig

  • Kniv til spikking

  • Tallerken eller skjærefjøl

 

Pinnebrødoppskrift:

500 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 dl sukker

1 ts salt

1 dl flytende smør

2 dl vann

200 g sjokolade

 

Dette gjør du hjemme:

  1. Finn frem en bakebolle og ha i alt det tørre. Tilsett vann og flytende smør og bland sammen til en smidig deig. Er deigen fortsatt seig, kan du spe på med litt hvetemel.

  2. Grovhakk sjokolade og bland den godt sammen med deigen. Legg deigen i en tett boks og pakk den ned i sekken.

 

Dette gjør du på tur:

  1. Fyr opp bålet og la det brenne noen minutter slik at det blir god fyr i bålet.

  2. Finn en passe lang, tynn pinne. Bruk en kniv til å spikke av barken ytterst på pinnen.

  3. Ta en liten håndfull deig og trill ut tynne pølser på flatt underlag som en tallerken eller skjærefjøl.

  4. Tvinn disse rundt pinnen du har spikket. Start fra toppen og tvinn nedover pinnen.

  5. Hold pinnebrødet over varmen fra bålet, cirka 10 cm over flammene.

  6. Når pinnebrødet er gyllent og slipper taket fra pinnen, kan du spise det rett fra pinnen.

 

Tips: Dra pinnebrødet av pinnen når det er ferdig stekt. Fyll hullet i pinnebrødet der pinnen var med vaniljekrem, og du har laget deg et eventyrlig deilig pinnebrød!



Ferdig stekt pinnebrød med sjokolade
Ferdig stekt pinnebrød med sjokolade

bottom of page