INSPIRASJONSKURS
MAT PÅ BÅL
Etter flere år på tur, har jeg lært en ting og to om matlaging over bål. Dette er kunnskap jeg mer en gjerne vil dere videre. I dette kurset vil deltagerene jobbe i små grupper for å lage en tre-retters over bålet. Målet er at deltagerene skal sitte igjen med en bedre forståelse for hvordan vi enkelt kan lage god mat på bål, og hva en må tenke på når en kokkelerer over åpne flammer. I dette kurset gir vi ordtaket "Learning by burning" en ny betydning.
Et standard kurs varer i ca 2,5 timer. Her er det mulighet for å tilpasse tiden etter ditt behov.
Hvem passer dette kurset for?
Lærere & organisasjoner
Kurset passer for skoler og organisasjoner som formidler innenfor friluftslivet. Vi deler oss inn i grupper og jobber sammen for å lage en tre-retter over bålet. Deltagerene vil få mye inspirasjon til ulike matretter som kan tilberedes på bål, og lære mer om hvor enkelt det egentlig er å lage god mat på bål. Si farvel til pinnebrød og laks i folie, neste gang kan elevene prøve seg på cookies, digge gryteretter og hjemmelaget pizza - på bål.
Teambuilding for bedrifter
Dette vil være et inspirerende og lærerikt kurs som egner seg bra til aktivitetsdager eller andre samlinger med bedriften. I kurset får deltagerene jobbe i grupper og skal lage en tre-retters over bålet. Underveis i kurset vil deltageren lære mer om matlaging på bål og hvor lite som egentlig skal til for å lage digg mat på bål.
Arrangement & happenings
Kurset kommer også i en "lettere" utgave som åpner opp for flere deltagere. Skal du stå på stand og ønsker å tilby noe litt annerledes til de som kommer innom standen din? Eller kanskje du trenger en innholdsrik pause på en aktivitetsdag med jobben? I denne utgaven av kurset, fokuserer vi på en oppskrift. Deltageren får lage maten selv, og jeg veileder underveis og kommer med gode råd og tips til matlaging på bål.
Dette sier tidligere deltagere om kurset:
Pernille
"Etter mange år på tur, var vi lei av de samme matrettene gang etter gang. Jeg tok med meg familien på dette kurset og vi fikk prøve oss på ulike oppskrifter. Minstegutten likte best cookies, mens jeg syns eventyrgryten var høydepunktet. John har mye erfaring fra friluftslivet og vet hvordan å lage god mat på bål, det viser godt igjen når han prater og forteller historier fra sine turer."
Hilde
"Det var et veldig kjekt, inspirerende og lærerikt kurs, hvor vi lagde ulike retter på bål. Vi ble delt inn i grupper og alle fikk bidra. Det beste med kurset var kursholder. John er veldig flink til å lære bort. Han kom med mange nyttige og praktiske tips. Og det var skikkelig trivelig å sitte rundt bålet og høre historier. For de er det mange av. "
Kunne du tenke deg et besøk av meg til en sosial dag med jobben eller andre arrangement? Ta kontakt så slår vi av en aldri så liten prat!
Foredrag
Friluftslivet er et vidt begrep som treffer hos de aller fleste. I løpet av årene har jeg gått flere lange turer, tatt noen uvanlige valg og laget min egen versjon av friluftslivet - noe jeg har valgt å kalle "Et annerledes friluftsliv". Alle disse røverhistoriene og den brede kunnskapen jeg har opparbeidet meg, har nå blitt til ulike foredrag som tar for seg praktisk kunnskap og gode historier fra fjellet.
Foredragene kan tilpasses etter behov innenfor tema og tidsbruk.
Et "vanlig" foredrag varer i ca 45 minutter.
Kunne du tenke deg et foredrag til en sosial dag med jobben eller andre arrangement?
Ta kontakt så slår vi av en aldri så liten prat.
Populære tema jeg snakker om i mine foredrag: