Hva du bruker som topping til disse deilig brødene er helt opp til deg. De passer til alt! Selv syns jeg pannebrød på primus er digg med stekt kylling og sprø baconskiver, eller med tomatsaus, pepperoni og ost. Eller som her, kun med litt kremost og grønnsaker.
Lages på samme måte over bålet.
Porsjoner: 2
Tidsbruk: Ca 10 minutter hjemme og 15 minutter på tur.
Oppskrift på pannebrød:
5 dl hvetemel
2 ss sukker
2 ts bakepulver
1 ss timian
2 dl vann
Til topping:
1 boks kremost med paprika
Litt salat
1 rødløk
1 avokado
Chilimajo
Dette gjør du hjemme:
Bland mel, sukker, bakepulver og timian i en bolle. Rør om slik at alt blandes godt sammen.
Tilsett vannet og kna med hendene til du får en fast deig.
Pakk deigen i en plastpose eller matboks. Ta også med litt hvetemel i en pose, det kan være du trenger litt ekstra når du skal bake ut brødene på tur.
Dette gjør du på tur:
Ta en håndfull pannebrøddeig. Strek den med hendene og form den til du får et tynt brød.
Sett primusen på medium varme og forvarm stekepanna. Smelt litt smør og legg brødet du har formet, i stekepanna. La det steke i cirka 2 minutter på hver side, til begge sidene har fått en fin gyllenbrun farge. Husk fjellvettregelen «vend i tide», sjekk derfor undersiden av pannebrødet ofte med en stekespade slik at det ikke svir seg under steking.
Ha pannebrødet på en tallerken og ha på et lag med kremost. Legg over et par salatblad. Skjær rødløk i ringer og avokado i skiver, og legg dette over salaten. Topp med litt chilimajo.
Utstyrsliste:
Stekepanne
Stekespade
Skjærefjøl
Kniv til å kutte grønnsaker
Tallerken
Vi laget denne på bål i helgen. God smak på brødet.