top of page

Pannebrød på primus

Hva du bruker som topping til disse deilig brødene er helt opp til deg. De passer til alt! Selv syns jeg pannebrød på primus er digg med stekt kylling og sprø baconskiver, eller med tomatsaus, pepperoni og ost. Eller som her, kun med litt kremost og grønnsaker.  

 

Lages på samme måte over bålet.


Porsjoner: 2

Tidsbruk: Ca 10 minutter hjemme og 15 minutter på tur.



Oppskrift på pannebrød:

5 dl hvetemel

2 ss sukker

2 ts bakepulver

1 ss timian

2 dl vann

 

Til topping:

1 boks kremost med paprika

Litt salat

1 rødløk

1 avokado

Chilimajo

 

 

Dette gjør du hjemme:

  1. Bland mel, sukker, bakepulver og timian i en bolle. Rør om slik at alt blandes godt sammen.

  2. Tilsett vannet og kna med hendene til du får en fast deig.

  3. Pakk deigen i en plastpose eller matboks. Ta også med litt hvetemel i en pose, det kan være du trenger litt ekstra når du skal bake ut brødene på tur.

 

Dette gjør du på tur:

  1. Ta en håndfull pannebrøddeig. Strek den med hendene og form den til du får et tynt brød.

  2. Sett primusen på medium varme og forvarm stekepanna. Smelt litt smør og legg brødet du har formet, i stekepanna. La det steke i cirka 2 minutter på hver side, til begge sidene har fått en fin gyllenbrun farge. Husk fjellvettregelen «vend i tide», sjekk derfor undersiden av pannebrødet ofte med en stekespade slik at det ikke svir seg under steking.

  3. Ha pannebrødet på en tallerken og ha på et lag med kremost. Legg over et par salatblad. Skjær rødløk i ringer og avokado i skiver, og legg dette over salaten. Topp med litt chilimajo.


Utstyrsliste:

  • Stekepanne

  • Stekespade

  • Skjærefjøl

  • Kniv til å kutte grønnsaker

  • Tallerken




1 comentário

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Convidado:
12 de jan.
Avaliado com 5 de 5 estrelas.

Vi laget denne på bål i helgen. God smak på brødet.

Curtir

Kokeboken, Mat på bål.

I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page