Blåbærkaker
- Eventyrgutten

- 7. sep.
- 1 min lesing
På tur i den Norske fjellheimen vil du blant annet finne ville bringebær, markjordbær, molter og naturligvis, blåbær. Alle disse er helt supre å blande inn i disse pannekakene!

Tidsbruk: 10 minutter forarbeid. 10 minutter på tur.
Porsjoner: 2
Dette gjør du hjemme:
Bland sammen egg og kulturmelk i en bakebolle. Tilsett hvetemel, bakepulver og sukker. Rør godt om til du får en klumpfri røre. Rør inn smeltet smør til slutt.
Hell røren over i en flaske og pakk den i sekken sammen med primus, stekepanne, stekespade og bærplukker.
Dette gjør du på tur:
Plukk litt ferske blåbær fra blåbærbuskene underveis på turen.
Fyr opp primusen på middels varme. Sett stekepanna på og ha i litt smør.
La stekepanna bli god og varm. Hell i cirka ½ dl tykk pannekakerøre og dryss over noen blåbær. Bruk fingeren til å klemme blåbærene litt ned i pannekaka på stekepanna. Du vil som oftest kunne steke 2-3 blåbærkaker samtidig, alt etter størrelsen på stekepanna.
Etter et par minutter vil du se blåbærkanene «stivner» på toppen. Bruk en stekespade til å snu blåbærkakene og stek videre i ytterligere 1-2 minutter på andre siden.










