top of page

Finn flere oppskrifter i bøken mine,

Mat på tur & Mat på bål

Blåbærkaker

På tur i den Norske fjellheimen vil du blant annet finne ville bringebær, markjordbær, molter og naturligvis, blåbær. Alle disse er helt supre å blande inn i disse pannekakene!


ree

Tidsbruk: 10 minutter forarbeid. 10 minutter på tur.

Porsjoner: 2


Dette gjør du hjemme:

  1. Bland sammen egg og kulturmelk i en bakebolle. Tilsett hvetemel, bakepulver og sukker. Rør godt om til du får en klumpfri røre. Rør inn smeltet smør til slutt.

  2. Hell røren over i en flaske og pakk den i sekken sammen med primus, stekepanne, stekespade og bærplukker.

 

Dette gjør du på tur:

  1. Plukk litt ferske blåbær fra blåbærbuskene underveis på turen.

  2. Fyr opp primusen på middels varme. Sett stekepanna på og ha i litt smør.

  3. La stekepanna bli god og varm. Hell i cirka ½ dl tykk pannekakerøre og dryss over noen blåbær. Bruk fingeren til å klemme blåbærene litt ned i pannekaka på stekepanna. Du vil som oftest kunne steke 2-3 blåbærkaker samtidig, alt etter størrelsen på stekepanna.

  4. Etter et par minutter vil du se blåbærkanene «stivner» på toppen. Bruk en stekespade til å snu blåbærkakene og stek videre i ytterligere 1-2 minutter på andre siden.

 


 
 
bottom of page