top of page

Hva skal du spise på tur?
Pakk sekken med inspirasjon fra den nye boka, Mat på tur.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Viltgryte

Oppdatert: 17. feb.



Du trenger:

●      300g viltkjøtt

●      2 laubærblad

●      Timian

●      6dl vann

●      1stk kjøttbuljong

●      Salt og pepper

●      1 hvitløksfedd

●      ½ løk

●      1 gulrot

●      1 pakke bacon i terninger

●      3 sjampinjonger

●      ½ beger rømme

Slik gjør du:

  1. Skjær løk, hvitløk, gulrot og sellerirot i biter. Fres i gryte på bålet.

  2. Skjær kjøttet i store terninger.

  3. Stek kjøtt og bacon i gryten.

  4. Tilsett vann, buljong og rømme. Kok opp og la alt trekke i varmen i cirka 30 minutter.

  5. Smak til med salt og pepper.


Tips; Bytt ut 2 dl vann med rødvin for kraftigere smak

 

Tidsbruk: 30 minutter

 

Utstyrsliste:

●      Skjærefjøl

●      Kniv

●      Gryte

●      Øse

●      Tallerken


Denne oppskriften er en av 50 du finner i boken min, Mat på bål.



bottom of page