Smashburger på primus
- Eventyrgutten
- 26. mars
- 1 min lesing
Oppdatert: 9. apr.
En helt ny måte å lage burger på tur. Glem den tradisjonsrike burgeren du får overalt, nå skal du få prøve deg på smashburger på tur.

Denne oppskriften lages like enkelt på bål.
Tidsbruk: 10 minutter
Porsjoner: 2
Utstyrsliste:
Stekepanne
Skjærefjøl
Kniv
Du trenger:
200 g kjøttdeig
2 tortillalefser
Salt og pepper
chiliflak
4 skiver cheddarost
hamburgerdressing
½ rødløk
1 tomat
½ isbergsalat
Slik gjør du:
1) Finn frem skjærefjøl og kutt tomat og rødløk i skiver. Grovhakk isbergsalaten.
2) Fordel deigen likt mellom tortillalefsene. Bruk fingrene til å klemme deigen ut til den dekker hele lefsene. Krydre med litt salt, pepper og chiliflak.
3) Sett primusen på medium varme og ha stekepanna på primusen. Smelt litt smør til steking.
4) Ha tortillalefsen i stekepanna med kjøttsiden ned. Stek den i cirka 2 minutter. Beveg stekepanna litt rundt slik at du får jevn steking.
5) Snu så tortillalefsen med kjøttsiden opp i stekepanna. Ha på cheddarost og stek videre i 2 minutter til.
6) Ha tortillalefsen over på en tallerken med kjøttsiden opp. Ha på tomat og rødløk i skiver og litt isbergsalat. Topp med hamburgerdressing. Og brett tilslutt den ene siden over den andre slik at du får en halvsirkel.
Se hvordan det gjøres:
Tips: Du kan enkelt lage en vegetar-variant av denne burgeren. Bytt ut kjøttdeig med rødbeter i skiver og avakadokrem. Du kan med fordel steke rødbetene for seg selv i stekepanna, for å så ha disse på tortillalefsene med grønnsakene.