top of page

Skinkeform fra Jæren

Som liten eventyrgutt vokste jeg opp på Jæren, midt i matfatet. Der lærte jeg mye om hvor maten kommer fra, og hvordan vi lager god og enkel mat fra scratch. Denne er en av de gode klassikerne.


Du trenger:

  • 1 pakke skinkestrimler

  • 1 boks baconost

  • 1/2 purreløk

  • 3 dl fløte

  • 10 mandelpoteter

  • litt revet ost

Slik gjør du:

1. Skjær poteter, purreløk og skinke i terninger. Ha det i en gryte.

2. Tilsett fløte og baconost og la det koke under omrøring i 10 minutter.

3. Sett gryta til side, dryss over revet ost og dekk gryta med lokk. La det stå i 5 minutter til osten er smeltet.

Se enda flere oppskrifter i boken min, "Mat på bål"


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

Følg @eventygutten for mer turmat, gode historier og inspirerende innhold:

  • Instagram
  • TikTok
  • snapchat

32k

44k

8k

bottom of page