top of page

Rabarbra pai - sursøt dessert

Utvid horisonten din og prøv deg på denne sursøte desserten!

I denne posten bruker jeg rabarbra som fyll, men du kan bruke nesten hva du vil av naturens mange bær og frukter.



Før du går på tur så bør du forberede pai deigen hjemme. Oppskriften jeg har brukt gir en myk bunn med mye smak.

  • 1/2 dl flytende smør

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl hakkede mandler

  • 2 ss sukker

  • 1 ts kanel

  • 1/2 ts vaniljesukker

Alt blandes sammen til en fin deig og legges i en tett boks.


Du kan lage pai på både primus og bål - sistnevnte vil naturligvis være det koseligste alternativet. Begynn ved å steke biter av rabarbra i pannen, tilsett litt sukker. Når du har fått en grøt kan du ta panna av bålet. Tøm innholdet over i en boks for kort oppbevaring ettersom du nå vil trenge panna til å steke bunnen.

Finn frem en liten klump deig og trykk den flat med fingrene dine. Bruk smør i panna og stek paibunnen på begge sider. Bunnen har lett for å smuldre, så husk å bruke indirekte varme fra bålet.


Til slutt legger du paibunnen på en tallerken, legg på en dæsj rabarbragrøt og avslutt med litt viniljesaus.


Nyt din varme, sursøte dessert!


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page