top of page

Loen Via Ferrata

Denne spektakulære klatreruta i Loen byr på utrolig utsikt, fantastisk klatring og en enorm mestringsfølelse for deg som kanskje er litt i tvil om du egentlig tørr (De har også et par løyper for deg og meg som har klatra 100 ganger før )

Helt siden Via Ferrata Loen åpnet i 2013 har det vært en guttedrøm å få klatre denne ruta. Nå er det endelig gjort, en varm sommersdag i perfekt klatrevær - lett overskyet.


Turens tyngste strekk er nok grusveien opp mot starten av Via Ferrataen på 440moh - tro det eller ei. Du bruker nemlig kroppen på en helt annen måte i fjellveggen - en måte som oppleves som litt lettere selv om det helt fysisk sikkert er mye tyngre. Det hjelper selvsagt på at du har veldig god tid oppover ruta.


Loens, og helt sikkert Norges mest kjente Via Ferrata-motiv er Gjølmunnebrua som du kommer til midt i løypa. Denne brua er Europas lengste av sitt slag med sine 120 meter. Dette var for min del turens høydepunkt! For særlig kulere motiv en det finnes ikke.


Jeg valgte å klatre uten instruktør ettersom jeg har klatret i mange år før. Men kommer du hit uten noe som helst erfaring så kan du leie instruktør fra Loen Active.


Løypa og jernveien oppover var mektig imponerende. Her har de ikke spart på kruttet eller sikkerheten. Om du aldri har klatret før eller kanskje er svært erfaren så finner du en løype som passer deg. Loen har nemlig en rekke veivalg med variert vanskelighetsgrad. Stor bedre Via Ferrata enn Loen skal du lete lenge etter.


PS: Innlegget er ikke sponset, her skrives det rett fra hjertet.

Comments


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page