top of page

Hva skal du spise på tur?
I min nye bok, finner du 50 eventyrlige oppskrifter til bål og primus.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Mat pa tur_cover.jpg

Bestselgeren, Mat på bål.
Spennende oppskrifter og gode tips til hva du kan lage på bål.
 

w483h600.jpeg

Bålvettreglene

Det finnes mye man bør tenke på når vi skal fyre bål ute i naturen. Under følger en liste over noen av de viktigste "reglene" å huske for å ivareta naturen vår.

1. Bruk etablerte bålplasser. Unngå unødvendig slitasje på naturen. Bruk bålplassene igjen og igjen.


2. Respekter bålforbudet.

I Norge er det generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. Du kan allikevel fyre bål på godkjente bålplasser eller i områder hvor det åpenbart ikke kan medføre brann.



3. Ikke gjør skade på friske trær. Du kan fint bruke brensel som du finner i naturen, så lenge det er døde trær og kvister du finner på bakken.


4. Fyr ikke bål på bart berg. Varmen fra bålet kan misfarge og lage varige sprekker i berget.




5. Slukk bålet før du går Bål kan varme langt ned i jorden. Sørg for å slukke bålet med rikelige mengder vann. I verste fall kan bålet blusse opp igjen senere.


6. Sørg for sporløs ferdsel. Ha alltid med en søppelpose som er stor nok til ditt eget søppel og det du finner i løpet av turen..


God tur!

bottom of page