top of page

Hva skal du spise på tur?
I min nye bok, finner du 50 eventyrlige oppskrifter til bål og primus.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Mat pa tur_cover.jpg

Bestselgeren, Mat på bål.
Spennende oppskrifter og gode tips til hva du kan lage på bål.
 

w483h600.jpeg

Turboller med vaniljekrem

Oppdatert: 21. apr.

Bakverk på tur er langt enklere en du tror. Disse bollene lages uten gjær og stekes i stekepanne, og smaken er like god som hjemme.

 

Lages på samme måte på primusen.

 

Tidsbruk: 10 minutter forarbeid, 15 minutter på tur

Porsjoner: 2

Utstyrsliste:

Stekepanne

Stekespade

 

Oppskrift på turbolledeig:

6 dl hvetemel

4 ss sukker

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

100 g flytende smør

2 dl melk

smør til steking


Oppskriften er hentet fra boken min:


 

Dette gjør du hjemme:

  1. Bland mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle. Rør om slik at alt blandes godt sammen.

  2. Tilsett flytende smør og melk, og kna med hendene til du får en fast deig.

  3. Pakk deigen i en plastpose eller matboks. Ta også med litt hvetemel i en pose, det kan være du trenger litt ekstra når du skal lage bollene på tur.

 

 

Dette gjør du på tur:

  1. Finn frem en tallerken og ta en håndfull turbolledeig.

  2. Klem deigen rund og flat. Ha en liten dæsj vaniljekrem i midten.

  3. Brett kantene over og klem tuppene sammen med fingrene slik at vaniljekremen holder seg inni bollene. Rull deigen forsiktig i hendene for å forme bollene.

  4. Sett stekepanna på primusen og bruk medium styrke på gassblusset. Smelt litt smør i panna. Smøret setter god smak, du kan med andre ord bruke rikelig med smør til steking.

  5. Stek bollene 2-3 minutter på hver flate. Husk å steke bollene litt på «sidene» også. Når bollene har blitt gyldenbrun jevnt over, er de klar til å nytes.

 

Tips: Du kan fylle bollene med nesten hva som helst. Sjokoladebiter, syltetøy eller mandelmasse er også veldig godt fyll til bollene



bottom of page