Turboller med vaniljekrem
- Eventyrgutten
- 11. apr.
- 2 min lesing
Oppdatert: 21. apr.
Bakverk på tur er langt enklere en du tror. Disse bollene lages uten gjær og stekes i stekepanne, og smaken er like god som hjemme.
Lages på samme måte på primusen.
Tidsbruk: 10 minutter forarbeid, 15 minutter på tur
Porsjoner: 2

Utstyrsliste:
Stekepanne
Stekespade
Oppskrift på turbolledeig:
6 dl hvetemel
4 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
100 g flytende smør
2 dl melk
smør til steking
Oppskriften er hentet fra boken min:
Dette gjør du hjemme:
Bland mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle. Rør om slik at alt blandes godt sammen.
Tilsett flytende smør og melk, og kna med hendene til du får en fast deig.
Pakk deigen i en plastpose eller matboks. Ta også med litt hvetemel i en pose, det kan være du trenger litt ekstra når du skal lage bollene på tur.
Dette gjør du på tur:
Finn frem en tallerken og ta en håndfull turbolledeig.
Klem deigen rund og flat. Ha en liten dæsj vaniljekrem i midten.
Brett kantene over og klem tuppene sammen med fingrene slik at vaniljekremen holder seg inni bollene. Rull deigen forsiktig i hendene for å forme bollene.
Sett stekepanna på primusen og bruk medium styrke på gassblusset. Smelt litt smør i panna. Smøret setter god smak, du kan med andre ord bruke rikelig med smør til steking.
Stek bollene 2-3 minutter på hver flate. Husk å steke bollene litt på «sidene» også. Når bollene har blitt gyldenbrun jevnt over, er de klar til å nytes.
Tips: Du kan fylle bollene med nesten hva som helst. Sjokoladebiter, syltetøy eller mandelmasse er også veldig godt fyll til bollene