top of page

Slik fyrer du bål for turmat


Når du skal lage mat på bål, så er det viktig med et stødig bål. Det beste bålet du kan lage mat, på kalles «pagodebål» og bygges enkelt med flere lag vedkubber. Begynn med to like store vedkubber med cirka 20–30 cm mellomrom. Bygg videre med to like kubber i motsatt retning over. Fyll kjernen med små kvister, never, og tørr bark. Tenn på i kjernen og legg 3–4 små vedkubber øverst på bålet. Mat på med mer kvister og lignende til veden brenner godt av seg selv. På dette bålet vil både stekepanner og gryter stå stødig.



 

VINTERBÅL LAGES PÅ OMTRENT SAMME MÅTE.

Fjern så mye snø som mulig før du begynner å bygge bålet. Begynn med tre store kubber nederst, bruk gjerne våte kubber du finner ute. Fortsett på samme måte som i et vanlig matbål. Tenn bålet i toppen. Det vil da brenne nedover og bruke lengre tid på å brenne opp.

Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page