top of page

Hva skal du spise på tur?
Pakk sekken med inspirasjon fra den nye boka, Mat på tur.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Pizza på primus

Det er lite som slår hjemmelaget pizza! På tur, er det veldig enkelt å lage det. I denne posten får du en smakfull oppskrift på tur-pizzadeig som kan brukes til flere gode retter på både bål og primus.


Denne pizzaen lages på samme måte over bålet.


Porsjoner: 2

Tidsbruk: Ca 10 minutter hjemme og 15 minutter på tur.


Oppskrift på tur-pizzadeig:

5 dl hvetemel

2 ss sukker

2 ts bakepulver

1 ss timian

2 dl vann


Denne oppskriften er den samme som "pannebrød på primus", nettopp fordi smaken er så god at den godt kan brukes til andre retter. Dropper du timian fra oppskriften, har du også en fin deig å lage boller eller andre søte desserter med!


Slik gjør du:

  1. Bruk hendene til å forme en klump av deigen til en rund pizza.

  2. Forvarm stekepanna og smelt litt smør, stek den ene siden av pizzaen i cirka 2-3 minutter. Ha primusen på lav til medium varme.

  3. Når den ene siden er stekt, snur du den rundt slik at den stekte siden ligger oppover. Ta på pizzasaus, kjøtt og ost etter eget ønske. (NB! Kjøttet må være stekt i forkant)

  4. Når toppingen er på, dekker du til med lokk eller aluminiumsfolie for å skape varme til å smelte osten. Stek pizzaen i 2-3 minutter til. Når du tar av lokket skal osten være smeltet og pizzaen er klar til servering.


Tips! Beveg panna litt under steking. Da sprer du varmen bedre og får en jevnere steking. Det vil også være lettere å lage pizza uten å ende opp med brent pizzabunn når du er aktiv i matlagingen og beveger panna.


Til topping kan du velge nesten hva som helst.

Her er det egentlig opp til deg og dine ønsker. Jeg liker å bruke pizzatoppinger som pepperoni, kyllingbiter og kebabkjøtt fra butikken. Men parmaskinke, kjøttdeig eller en enkel margherita smaker også veldig godt.


Se videoen for visuell gjennomgang av pizza på primus:




bottom of page