top of page

5 tips til sporløs ferdsel

En av de beste tingene med tur, er maten vi lager på toppen, i camp og underveis. Her finner du fem tips til hvordan du kan lage mat, sporløst.


  1. Dropp engangsgrillen! Engangsgriller er et stort forsøplingsproblem her i Norge. Så langt det lar seg gjøre bør du bruke primus, offentlige griller eller små bærbare flerbruksgriller.

  2. Less is more - klargjør alt hjemme! Når du skal lage mat ute blir det fort mye plast og annen emballasje. Gjør deg selv og naturen en tjeneste ved å kutte grønnsaker og kjøtt hjemme, og bland sammen sauser o.l. Ta dette med i zip-lock poser og bokser ut på tur. Det gjør turlivet mye enklere.

  3. Unngå bruk og kast. Bruker du engangsutstyr for enkelhetens skyld? Slutt med det! Ta heller med egen tallerken, eget bestikk og egne oppbevaringsbokser. Det er faktisk like enkelt å vaske en gaffel hjemme etter bruk som det er å plukke ut alle de 48 gaflene som ikke ble brukt og som har falt ut i hele sekken underveis. Tips: Vask også zip-lock poser etter turen. Så kan også disse brukes om igjen.

  4. Respekter bålforbudet. Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud. Dette betyr at du ikke har lov å fyre bål i skog og utmark. Det er fortsatt lov å fyre kaffebål på godkjente bålplasser i din kommune og på steder det åpenbart ikke kan medføre brann. Men, better safe than sorry! Du vil garantert ikke være den som startet en stor skogbrann fordi du trodde det var trygt...

  5. Ta med alt avfall hjem! Selv om du forbereder deg godt hjemme blir det alltid litt avfall. Husk at selv om et enkelt bananskall ikke er mye, vil det bli et problem om alle kaster et bananskall i naturen hver dag. Er du en av dem som ikke har avfall på turen? Bra! Klapp for deg! Men det er ikke sikkert de før deg var like flinke. Derfor er det lurt å alltid ha med en egen søppelpose. Da kan du hjelpe naturen ved å plukke søppel du finner underveis på turen - uansett hvordan det havnet der.

Ikke la deg skremme, det er faktisk veldig enkelt å følge disse rådene. Kom deg ut og nyt naturen. God sporløs tur!

Comments


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page