top of page

5 ting å tenke på med hund i telt

Å ha med seg hunden på overnatting i naturen er noe av det beste dere kan gjøre sammen. Her er noen tips til deg som vil prøve:


  1. Introduser hunden for det store skumle teltet før første tur. Et stort telt som blåser litt i vinden kan virke veldig skummelt for en liten hund som har vokst opp inne. Noen hunder bryr seg fint lite og løper inn, mens andre syns det er skummelt. Om du ikke vet hvordan hunden din vil reagere, kan det være lurt å ta med teltet på en liten tur i skogen eller et område UTENFOR hjemmet. Sett det opp og la hunden snuse litt rundt. Hunden bør gjøre sine egne vurderinger – sakte, men sikkert. Du kan hjelpe til ved å selv gå inn i teltet, eller legge igjen godbiter inni teltet. Belønn alltid fremskritt.

  2. Kan hunden mislike det? Det er jo et dyr som er laget for å være ute? Hundene våre vokser opp inne i varme stuer, med god mat og mye kjærlighet – alltid. Derfor kan mange hunder syns det er litt skummelt med alle lydene, kaldt og ubehagelig ute – selv en sommernatt i Norge. I likhet med deg selv, må også hunden få en mulighet til å tilpasse seg eventyret. Gjør du teltet hjemmekjært vil hunden lettere finne roen. Eksempelvis med en leke, eller punkt 3:

  3. Lag soveplass for den firbente eventyreren. Når teltet er slått opp bør du legge inn utstyret ditt. Rigg opp sengen din og lage en egen tilegnet plass til hunden. Helst med hundens eget pledd eller sovepose. Dette gir hunden en trygg plass å gå til og den vil føle seg mer «som hjemme».

  4. Ikke stress – det merker hunden. Om du selv er usikker blir det fort «kaos» i camp. Du begynner å stresse med telt og utstyr, hunden blir stressa, du blir sint og hunden blir mer stressa. Resultatet er en dårlig tur... Om det er første gang du er på tur bør du sette av tid til prøving og feiling. Gjør det til en lek og snakk med hunden underveis!

  5. Skarpe klør? Teltduken er tynn og tåler ikke veldig mye. Det er fort gjort å lage hull i teltet og det er ikke gøy for noen. Du kan med fordel bruke sokker på hunden i teltet for å unngå nettopp dette.Comments


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page