top of page

Telt: Med hund på vinterstid

Vinteren er her og du skal kanskje ut å telte for første gang i snø og minusgrader? Om du tar med familiens firbente er det noen ting du må huske på.


Selv om hundene stammer fra ulvene og da «klarer seg helt fint selv» ute, så stemmer ikke det helt i dag. Vi har nemlig tatt hundene inn, lært de at de er i trygge omgivelser, har en varm seng og jevn tilgang på mat. Så med mindre du har en hund som bor ute året rundt, eller en polarhund, så må du ta hensyn til den firbente og på turen din.


  • Bruk potesokker når du skal på tur i snø. Disse vil beskytte labben mot skare, is og snøklumper.

  • Et flertall av familiehunder der ute er ikke vandt med kulde. Det er derfor lurt å ha med egen sovepose til hunden, eller gi plass i din egen. Eventuelt kan også dunjakken din fungere som sovepose for hunden, men husk at dun ikke varmer om det blir vått.

  • Når du sitter i camp, lager mat eller tar lengre pauser er det lurt å gi hunden et varmedekken. Da beholder hunden en komfortabel kroppsvarme og slipper å bruke unødvendig energi på å holde seg selv varm. (Tynnere hunder bør også ha dette selv i bevegelse)

  • Sliter du med «snøballer» i pelsen? Disse kommer fort på hunder med langt hår og kan være veldig ubehagelig for hunden. Pelsen mister mye av isolasjonsevnen sin og hunden har snø og is mer eller mindre direkte på huden. Dette unngår du lett ved å ta på hunden en heldekkene drakt. (Kayla bruker Protector Snow drakt fra Nonstop)

  • Lek med hunden noen minutter før leggetid. Da får både du og hunden varmet opp kroppene og dere sparer dere selv for en kald start på natten.

  • Oppfordre hunden til å tisse og bæsje før leggetid. For eksempel ved å bruke samme lyd/ord som hjemme slik at hunden forstår det er natta. Også en hundekropp bruker unødvendig mye energi på å holde tiss og bæsj varmt om natta.

  • Sørg for å gi hunden godt med mat. Tørrfôr «for aktive hunder» eller generelt mat med mye fett og protein er å anbefale.Comments


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page