Brookies
- Eventyrgutten
- 21. apr.
- 2 min lesing
For noen år tilbake skulle jeg bevise at det var mulig å lage «stekeovns-mat» på tur. Etter litt frem og tilbake kom jeg frem til en versjon av «cookies», som ble veldig god når du stekte den i stekepanne. Med litt videreutvikling av den oppskriften, har jeg nå laget «Brookies». En kombinasjon av brownies og cookies.

Lages på samme måte over bålet.
Tidsbruk: 10 minutter hjemme, 10 minutter på ute.
Porsjoner: 2
Utstyrsliste:
Stekepanne
Smør til steking
Stekespade
Skjærefjøl eller tallerken
Oppskrift:
100 g smør
100 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Ca 200 g hvetemel
2 ss kakaopulver
Dette gjør du hjemme:
Bland sammen romtemperert smør og sukker – visp dette til det blir lett og luftig. Rør inn et egg og tilsett vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Bland sammen med hendene til du får en smidig og tørr deig.
Del deigen i to like store deler. Bland inn kakaopulver i den ene halvdelen og kna deigen til kakaopulveret har blandet seg godt inn.
Ha deigene hver for seg i en matboks som du kan ha med ut på tur.
Dette gjør du på tur:
Ta en liten bit av den lyse deigen, og en liten bit av den mørke deigen. Klem bitene sammen å lag en rund og flat «kjeks» av dette.
Forvarm stekepanna og smelt smør. Her er det lurt å bruke mye smør, for å få en god og knasende stekeskorpe.
Stek brookiesene i stekepanna og snu ofte underveis. De er ferdig når begge sidene har blitt gyldenbrun.
Tips: Brookies smaker ekstra godt med smeltet sjokolade! Hakk små biter av din favorittsjokolade og bland inn i deigen før steking.