top of page

Hvorfor sa jeg opp en godt betalt jobb for å bo i bil?

Sammen med hunden min Kayla, bor jeg året rundt i bil. Dette er den store lille guttedrømmen. Vi drar der eventyret er, og lever livet som vi vil: i full fart og spenning.


Det har ikke alltid vært slik. Om vi skrur tiden tilbake til jeg var en veldig liten eventyrgutt, var drømmen å bli pilot. Dette jobbet jeg for i mange år, frem til jeg etter et legebesøk fant ut at jeg er født uten dybdesyn og dermed ikke fikk lov å fly mer.

Jeg måtte revurdere alle planene jeg hadde for livet. Etter vgs hoppet jeg rett ut i arbeidslivet. Det var utfordrende å finne nye drømmer. Jeg prøvde ulike yrker og begynte etterhvert som selger i en liten sportsbutikk, det var gøy! Etter kort tid fikk jeg rollen som butikksjef og den hadde jeg i 5 år.


Samtidig som jeg drev butikk, begynte jeg med Instagram, der fikk jeg muligheten til å dele mine historier og min interesse for friluftsliv, samtidig som jeg utviklet meg selv som fotograf og storyteller. Jeg oppdaget en ny interesse og fikk gnisten i en ny guttedrøm.


Innholdet jeg lagde ble lagt merke til rundt omkring. Etter hvert fikk jeg en mulighet i Bergans til å jobbe med innholdsproduksjon ute på fjellet. Det kan man jo si er drømmejobben, og det var det! Min arbeidsdag var bak eller foran et videokamera, til lands, til vanns og i lufta med. Det var et godt betalt yrke og unike muligheter stod i kø.


Jeg følte meg fanget i et hav av plikter, rutiner og forventninger.

A4 livet viste seg etterhvert å ikke være noe for meg. Hverdagen gikk på repeat og jeg følte meg fanget i et hav av plikter, rutiner og forventninger. Jeg ville ikke leve for å jobbe, jeg ville jobbe for å kunne leve. Derfor valgte jeg å si opp jobben og leiligheten i Oslo, kjøpe bil og klare meg helt på egenhånd. Det var skummelt! Men jeg har aldri følt meg bedre enn nå.


Teksten fortsetter under bildene.


I dag har jeg ingen fast jobb eller sikker inntekt, og det elsker jeg!

For å drifte meg selv og bilen med mat og diesel, gjør jeg likevel noen oppdrag innimellom. Av og til er det kommersielle samarbeid på sosiale medier, andre ganger er det kurs i friluftslivet eller foredrag om mine opplevelser. I tillegg har jeg også debutert som forfatter - med flere bøker i tankene.


Jeg tjener ikke like mye nå som jeg gjorde da jeg hadde fast jobb, det har jeg heller ikke behov for. Uten hus er de månedlige utgiftene mindre, og jeg kommer ikke til å få barn eller stor familie. Dermed har jeg ikke behov for å spare opp mye penger.


Nå vil jeg følge drømmen, leve livet som eventyrer og bo i bil. Så lenge som bare mulig.


Eventyrhilsen,

John & Kayla


 

Se video med bilder og filmer fra livet før bilen:


Comments


Bli inspirert i boken min,
Mat på bål!


I denne boken finner du 50 gode oppskrifter for mat på bål. Med inspirerende bilder og god mat. Alt fra enkle kanelboller til fyldigere gryteretter, gode middager og smaksrike desserter.

bottom of page