top of page

Hva skal du spise på tur?
I min nye bok, finner du 50 eventyrlige oppskrifter til bål og primus.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Mat pa tur_cover.jpg

Bestselgeren, Mat på bål.
Spennende oppskrifter og gode tips til hva du kan lage på bål.
 

w483h600.jpeg

Eventyrerens pannekaker på primus

Oppdatert: 29. mars

Alle elsker pannekaker, og denne oppskriften har vært med meg i over tjue år. Hvorfor endre på noe som smaker så digg allerede?


Lages på samme måte over bålet.

 

Tidsbruk: 10 minutter hjemme, 15 minutter på tur

Porsjoner: 2

Denne oppskriften er en av femti fra den nye boken min, Mat på tur.

Boken finner du i alle bokhandlere!


Utstyrsliste:

  • Stekepanne

  • Stekespade

  • Smør til steking

  • Tallerken

 

Du trenger:

  • 4 egg

  • 4 ss sukker

  • 3 dl hvetemel

  • 5 dl melk

 

Dette gjør du hjemme:

Visp egg og sukker til det blir lett og luftig. Tilsett halvparten av melken og alt hvetemelet. Rør godt om til du får en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og rør forsiktig om til du har en tynn og lett pannekakerøre. Hell denne over i en flaske, og pakk sekken for tur.

 

Dette gjør du på tur:

1) Ha i litt smør i stekepanna og forvarm den over primusen på middels varme.

2) Hell ca 1dl pannekakerøre i stekepanna og stek disse til du ser de «stivner» på toppen. Snu pannekaken og stek videre et lite minutt på andre siden.

3) Server pannekakene med syltetøy eller friske bær rett fra buskene.

 

 

Tips: Disse pannekakene er allerede veldig gode, likevel finnes det en måte å få de enda bedre på. Ha i to spiseskjeer vaniljeessens i oppskriften, da blir de enda mer eventyrlig på smaken.

bottom of page