top of page

Hva skal du spise på tur?
Pakk sekken med inspirasjon fra den nye boka, Mat på tur.

Boken finner du i alle bokhandlere.

Bålspyd med peanøttsaus

Oppdatert: 17. feb.

Tidsbruk: 15 minutter

Porsjoner: 2 porsjoner


Du trenger:

• 1 ss olje

• 1 ss rød karripasta

• 2 ss peanøttsmør

• 1 ss sukker

• 1 ss sitronsaft

• 2 dl kokosmelk

• 1 dl knuste peanøtter

• kjøtt etter eget ønske, som kylling, svin eller storfe.

• grønnsaker som paprika, mais, blomkål eller liknende.


SLIK GJØR DU:

1. Varm oljen og tilsett karripasta, peanøttsmør, sukker, sitronsaft, kokosmelk og knuste peanøtter. Kok opp under omrøring i 4–5 minutter.

2. Kutt kjøtt og grønnsaker i terninger.

3. Spikk et grillspyd og fyll det etter eget ønske med kjøtt og grønnsaker. Grill spydet til alt er gjennomstekt.

4. Bruk en skje til å dekke grillspydet i peanøttsaus.


Du kan enkelt lage sausen hjemme før tur, og ta med til oppvarming ute.


Bon appetur!




bottom of page